HiPos

HiPos

Cum poți reduce riscul ca angajații cu potențial ridicat să plece din companie?

Angajații cu potențial ridicat au șanse de trei ori mai mari de a reuși ca viitori lideri ai unei organizații, dar 55% renunță la programele lor HIPO în termen de cinci ani. Consultă ghidul SHL pentru identificarea, implicarea și păstrarea angajaților cu potențial ridicat.

Începe un proiect cu noi

Modelul HIPO se bazează pe ani de studiere a angajaților

Modelul HIPO dezvoltat de SHL se bazează pe ani de studiere a angajaților și a programelor pentru angajați cu potențial ridicat pentru a identifica factorii critici care determină succesul acestora. Pe baza cercetărilor, am stabilit că un adevărat HIPO nu este doar un angajat performant, ci și o persoană cu următoarele atribute definitorii: aspirație, abilitate și implicare.

Aspirație
Cine vrea să se dezvolte și să acceseze poziții mai înalte? După ce a studiat peste 431.000 de oameni la nivel global, SHL a identificat o combinație unică de factori motivaționali și comportamente ale celor care au șanse mai mari să ajungă să ocupe o poziție executivă. Află mai multe despre modelul HIPO dezvoltat de SHL în cel mai recent ghid al nostru.

Abilitate
Cine va fi eficient când va ajunge să ocupe o poziție de conducere? Doar 1 din 4 profesioniști prezintă niveluri foarte ridicate de potențial de leadership la începutul carierei lor. Pentru a oferi o evaluare mai holistică a capacității de a fi eficient în roluri mai provocatoare și de conducere, SHL a identificat atribute care conduc la potențialul viitor de performanță în conducere – dincolo de capacitatea cognitivă și de raționament.

Implicare
Cine va da dovadă de angajament în raport cu organizația și va rămâne în cadrul unui rol de conducere? HIPO sunt foarte căutați pe o piață din ce în ce mai competitivă și mai puțin de jumătate dintre angajații cu potențial ridicat intenționează să rămână la angajatorul lor actual. HIPO implicați au șanse de 1,5 ori mai mari să rămână – dar cum putem defini implicarea? Definirea și măsurarea SHL sunt compuse din doi factori: angajamentul actual și viitor.

Identifică și păstrează talentele din cadrul companiei

HiPos
Bazează-ți identificarea angajaților cu potențial ridicat pe știință

Evaluează fiecare dintre cele trei caracteristici prin evaluările SHL validate științific pentru personalitate, potențial, motivație, abilități cognitive și implicare. Evaluează angajații cu potențial ridicat recent nominalizați sau membrii noi ai organizației.

Află mai multe

HiPos
Cele mai precise decizii în raport cu angajații

Pe măsură ce evaluările sunt finalizate, rezultatele sunt disponibile imediat prin tabloul de bord SHL High Potential Identification.
Obține informații în timp real despre nivelurile de abilități, aspirații și implicare ale angajaților, tipul lor de abilitate de conducere, precum și factorii motivaționali. Nu rata niciodată o bijuterie ascunsă, deoarece atât angajații cu potențial ridicat nominalizați recent, cât și persoanele nou alăturate companiei sunt analizate în timp real.

Află mai multe

HiPos
Cum să reduci proactiv riscul părăsirii organizației

Crește probabilitatea succesului programului tău HIPO prin proiectarea și gestionarea călătoriei de dezvoltare pentru angajații cu potențial ridicat.
Ajută-ți angajații cu potențial ridicat să-și atingă potențialul cu acces instantaneu la rapoarte de dezvoltare personalizate și la sarcini extinse, îmbunătățind retenția talentelor și sporind implicarea cu 35%.

Află mai multe

Dintre clienții noștrii