Ce idei am mestecat noi săptămâna aceasta, în birou. Food for thought, în patru secvențe scurte:
#1
💸 Cum sună un salariu de 5.000 de euro net, pentru un angajat mid-level cu 3 ani de experiență?
Pentru angajatori, nu prea bine. Și totuși, acestea sunt sume cerute de unii candidați pentru poziții de programatori. Și nu e din cauza inflației, ci din motive de deficit cronic de personal în industria locală de IT.
Se întâmplă acum în HR, dar poate deveni un fenomen în multe domenii.
📣 Cât de sustenabilă este această tendință și ce spun angajatorii din industrie, aici.
#2
Săptămâna de lucru de patru zile – test de funcționare în viața reală, în Marea Britanie, cu 70 de companii.
Rezultatele pilotării, până acum, sunt cele așteptate: „haos” total în primele săptămâni. Însă...
Răspunsul angajaților și firmelor este pozitiv, în proporție covârșitoare. Ideea funcționează! Printre rezultatele pozitive: mai puțin stres (& burnout), creșterea productivității, creșterea utilizării tehnologiei, plus mai mult timp liber pentru hobby-uri.
Așa că... marea întrebare: ați fi dispuși să încercați un astfel de proiect-pilot la voi în firmă?
#3
Dacă aveți angajați care lucrează remote, avem un sfat susținut de date: reduceți numărul și durata meetingurilor online.
Asta, pentru că datele arată cu certitudine că angajații care lucrează remote sunt mai puțin productivi din cauza timpului pierdut în ședințe, mai ales dacă sunt mai nou sosiți în firmă.
Tendința de a avea mai multe meetinguri e normală, pentru că managerii simt nevoia de a nu pierde controlul. Dar asta poate fi contraproductiv.
Cum e la voi în firmă? Ați reușit să reduceți numărul sau frecvența meetingurilor?
#4
Uite o idee pentru recrutarea unui om de HR: dacă îl angajează pe Hannibal Lecter pe un post de curator de artă, e OK. Dacă îi oferă un post de chef, s-ar putea să avem o problemă.
Experții în HR trebuie să știe cum să identifice candidații cei mai cei mai competenți. Iar identificarea de competențe e, în sine, o... competență.
Trainingul nostru de intervievare bazat pe competențe (Competency Based Interviewing) le oferă echipelor interne de HR informațiile și instrumentele de care au nevoie ca să identifice potențialul de performanță al unui candidat.
Detalii ne puteți cere pe mail, oricând.